top of page
CellerMatallonga_230901_074_BR.jpeg

MANEIG
DE LES VINYES

La viticultura de Celler Matallonga

Viticultura

nom femení    Conreu de la vinya i conjunt de tècniques usades per a aquest conreu.

Agricultura ecològica

Som una família d'idees fixes i de conviccions fermes. Sabíem que per elaborar un producte excel·lent, havíem de produir un bon raïm, ja que és la clau d’un gran vi.

Per això, ja fa molts anys que treballem de forma ecològica sense emprar herbicides ni fungicides químics.


Treballar bé les vinyes implica controlar molts paràmetres i sobretot fer les feines del camp en el moment òptim.

Pre-podar, podar amb respecte seguint els canals de saba de la mateixa planta, control cobertures vegetals, controls visuals preventius, valorar si cal aplicar algun preparat, l’aclariment del raïm, mostrejos abans de la verema, etc…

Tot, sempre amb el màxim respecte i equilibri cap al sòl, cap a l’entorn i sobretot cap a la vinya!

CellerMatallonga_230901_096_BR.jpeg


“No som regeneratius, ni biodinàmics al 100%, el que fem és escoltar i veure què necessiten les nostres vinyes. Segons l’anyada i el que veiem que necessiten fem el preparat que més convé. No fem les coses per fer." Joan Penella.

CellerMatallonga_230901_046_BR.jpeg

Pràctiques d’agricultura regenerativa, biodinàmica i agrohomeopatia.
Detectem el que les nostres vinyes necessiten.

Cada anyada és totalment diferent. A vegades apliquem preparats de biodinàmica com el de la Maria Thun o el de la banya ‘el 500’, o bé apliquem agrohomeopatia a la vinya.

Altres, des de fa ja uns 8 o 9 anys, implementem pràctiques d’agricultura regenerativa. Treballem per intuïció i lògica i li donem a la terra el que necessita perquè hi hagi un equilibri perfecte entre el sòl i la vinya.

Aprofitem els recursos naturals de la zona. Reproduïm microorganismes dels boscos de Fulleda com a biofertilitzant per donar vida a les plantes.


“Treballem sota el lema residu 0, des de ja fa molts anys!

Ramón Xifré”

En estar en un indret boscós, el fet d’estar rodejats de rebolls, pins, timó, romaní… juntament amb un microclima amb un gran contrast tèrmic, ens ajuda a treballar el sòl i la planta amb les característiques de la zona. Aportem microorganismes, regenerem la terra i emprem adobs 100% naturals.
 

bottom of page