top of page
CellerMatallonga_230901_126_BR.jpeg

LES NOSTRES FINQUES

Finques amb molta història i moltes històries

El 100 % dels nostres vins s’elaboren amb raïm propi de les nostres finques, ubicades dins del terme de Fulleda, entre boscos i vegetació típica de la zona: rebolls i pins, romaní, timó…
Cada una d’elles està batejada amb un nom de partida:

Matallonga, la que dona nom al celler. Conserva un antic aljub o cisterna d’aigua natural que s’utilitzava antigament per abeurar els animals. Hi ha plantades diverses varietats de raïm de diferents antiguitats. Garnatxa blanca, chardonnay, cabernet franc i merlot.

Les Granades, juntament amb la finca Matallonga, són les més genuïnes, ja que són les que estan més allunyades del poble i envoltades de bosc. La varietat que hi predomina és el macabeu.

CellerMatallonga_230901_124_BR.jpeg
CellerMatallonga_230901_123_BR.jpeg

Els Escortals, antigament es considerava de regadiu perquè hi ha un pou d'on es treia aigua amb una sínia i la passaven, a través d’una canalització feta amb teules, cap a una bassa construïda totalment amb pedra. Una de les nostres metes és també recuperar aquest patrimoni i posar-lo en valor. La varietat predominant d’aquesta finca és l’ull de llebre.

Les Cerveres, antigament en aquesta parada hi havia parellada, una varietat que s’utilitza per elaborar cava. Actualment hi tenim plantada la varietat syrah, una varietat que s’empra per elaborar vins negres amb color i estructura.

El Pou, s’anomena així perquè antigament hi havia un pou de pedra. El besavi de la família l’utilitzava per fer-hi un hortet i actualment està tot plantat de vinya. En aquesta finca, en Ramon, ja fa anys, va crear un petit camp d’assaig plantant diferents varietats de raïm per veure quina s’hi aclimatava millor.

“Vinyes de secà enmig del desconegut bosc de Fulleda.”

Un total de 8 hectàrees de vinyes velles, en formació de vas, de més de 60 anys (les conservem com un gran tresor!) i vinyes noves, que hem anat plantant al llarg dels anys. Totes les nostres finques s’emparen dins d’un paratge insòlit, que nosaltres tenim el plaer de gaudir-lo cada dia i que volem compartir amb tu.

bottom of page