top of page
CellerMatallonga_230901_102_BR.jpeg

LA FAMÍLIA

Volem compartir amb tu
la nostra història.

L'ORIGEN DEL CELLER

Cal Banya  i Cal Ventosa de Fulleda, els artífexs d’aquest genuí projecte que va començar a veure la llum de forma oficial a partir de la collita del 2010. 

Aquest projecte de vida ja feia temps que anava germinant, però diverses raons són les que van esperonar-nos a tirar-lo endavant:

L'abandonament del territori i pensar què els quedaria a les generacions futures si deixàvem de treballar la terra i donàvem per perdut tot allò al que els nostres padrins havien lluitat i ensenyat.

 

El fet de malvendre un raïm de qualitat a molt baix preu i quasi no cobrir despeses ens va fer plantejar que hi havia dues opcions: o bé deixar la pagesia, o pel contrari, dedicar tots els nostres esforços a guanyar-nos la vida amb el que ens agrada, la vinya i el vi.

La gran passió que és per nosaltres el món del vi i tot el que l'acompanya.

Petits projectes com el nostre neixen i creixen gràcies a la il·lusió i motivació

de la gent que hi ha al darrere. 

QUI HI HA DARRERE DE CELLER MATALLONGA?

CellerMatallonga_230901_108_BR.jpeg

Ramón Xifré, el padrí de la casa i l'antecessor del nostre projecte de vida.

Les vinyes són propietat de la família, terres que han passat de pares a filles. El Ramon, anys enrere, ja va detectar la necessitat d’anar més enllà. Va plantar diferents varietats de raïm en una de les seves finques per començar a experimentar com s’adaptaven al terreny. I per això, amb la ferma decisió que aquest era el camí a seguir, va començar a vinificar a casa per família i amics.

Rosa Xifré, ferma defensora dels valors del projecte.

Enamorada de Les Garrigues; dels seus paisatges i la seva gastronomia, però concretament del seu poble natal, Fulleda i el seu entorn. Actualment, és qui porta tot el tema de gestió, administració del celler i les visites.

CellerMatallonga_230901_115_BR.jpeg
CellerMatallonga_230901_111_BR.jpeg

Joan Penella, apassionat per les vinyes i el món del vi.

De cal Músic, fill d’Agramunt i instal·lat a Fulleda d'ençà que es va casar amb la Rosa.

Coneix de primera mà el que implica la feina del camp i les feines quotidianes del celler. La seva curiositat i inquietud professional l’han portat a fer diferents cursos i formacions específiques per millorar els seus coneixements en aquests camps.

Pel Joan, el celler ha suposat un repte professional i personal que el manté sempre alerta. Estar en constant formació, millora de la qualitat dels vins, visió de futur per implantar noves tècniques agrícoles que tenen en compte processos naturals i sostenibles. I sobretot, sobretot… Treballar la terra, que és el que realment el fa feliç!

Alba Penella,
el relleu generacional que aposta per preservar el territori

Amb la ferma convicció de continuar tot el que la família ha aconseguit al llarg de tots aquests anys de lluita, l’Alba s’incorpora al projecte després d’una formació especialitzada del sector i s’encarrega de la vinificació i planificació de les feines del celler.

Cal fer èmfasi a les seves estades en cellers de l’estranger i de la zona per agafar experiència i veure i viure diferents situacions professionals.

Per estar al dia de tot el que passa al sector de la vinya i el vi està amb continu aprenentatge. 

CellerMatallonga_230901_120_BR.jpeg
bottom of page