top of page
CellerMatallonga_230901_055_BR.jpeg

EL NOSTRE CELLER

Des de 2010, estem vinificant sota el nom que bateja aquest inquietant projecte de vida.

Celler Matallonga està ubicat a Fulleda, un petit poble de la comarca de les Garrigues que no arriba als 100 habitants. Un poble encantador, envoltat de boscos i de gran riquesa paisatgística. 

Fa molts anys, a Fulleda hi havia molta vinya, però per culpa de diferents condicions desfavorables, es va anant arrencant i actualment en som pocs els que la conreem. Si haguéssim plegat, s’hauria perdut una tradició del territori. Una veritable llàstima!

El celler neix de la passió, l’estima i respecte que sentim per la terra i pel que estem fent. Tanquem tot el cicle, treballem la terra, la cuidem, elaborem els vins, embotellem i finalment comercialitzem els nostres productes.

VINIFICACIÓ

CellerMatallonga_230901_046_BR.jpeg

Vins de mínima intervenció, sense protocols, elaborats amb lògica i intuïció segons les condicions concretes de cada anyada.

“Treballar sempre igual (per protocol) creiem que és contraproduent i no té cap mena de sentit, ja que totes les anyades són ‘super diferents’ a causa de les condicions climatològiques, per exemple." Alba Penella Xifré.

Quan el raïm arriba al celler, la filosofia de treball segueix essent la mateixa; prioritzar la qualitat i la intuïció per damunt dels protocols.

S’elabora cada varietat per separat en dipòsits d’acer inoxidable. Les fermentacions es fan en fred donant a cada dipòsit la temperatura que ens interessa per controlar els aromes i l'extracció del most.

Els nostres vins negres fermenten tots amb llevats autòctons; al celler, igual que en la vinya, utilitzem productes totalment ecològics o naturals.

CellerMatallonga_230901_096_BR.jpeg

“No som literals, ni volem ser-ho, per això treballem per intuïció segons el que la vinya i els vins necessiten. Després de molts anys d’experiència, veiem que és la millor manera d’aconseguir uns vins de gran qualitat." Joan Penella.

Quan els vins ja han acabat de fermentar als dipòsits, arriba l’hora de decidir quins posem en bota, àmfora, o dipòsit per reposar durant l’hivern amb les seves mares, que els acabaran d’arrodonir fins abans de ser embotellats.

La majoria dels nostres vins son monovarietals, tret d’algun vi negre amb el que farem el cupatge que ens sembli més adient per cada anyada.

Embotellem i trafeguem els vins tenint en compte el calendari lunar i amb la major cura possible. Un cop el vi està acabat, el deixem una temporada en repòs i criança dins de l’ampolla. D’aquesta manera, aconseguim un vi rodó i al punt òptim per gaudir-lo.
 

Hem anat creixent en la producció dels nostres vins, i estem molt contents de poder dir que en l’última anyada ja vam arribar a la producció de 20.000 ampolles anuals.

bottom of page