Treballar bé les vinyes implica controlar molts paràmetres i sobretot fer les feines de camp al moment òptim. Si elaborem una llista d’aquestes feines començaríem per:
Pre-podar i podar: són feines que és fan a l’hivern a Fulleda. El març és el mes adequat per fer-les. L'operació consisteix a tallar i treure les branques supèrflues, mortes o malaltes del cep, per deixar-lo en millors condicions de fructificar o per donar-li una forma determinada.
Cicatritzar les ferides: és la feina que és fa després de la poda, és tracta de passar a pintar les brocades que s’han tallat amb un preparat que cicatritza les ferides.
Treure l’herba, fer els primers tractaments per l’Oïdi (més conegut per cendrós, es un fong que ataca la vinya) i el míldiu (un altre fong que ataca les fulles, les tiges i els fruits, i que et pot fer perdre la collita).
Fer controls visuals constantment per controlar que no hi hagi cap problema, sempre és millor previndre i estar alerta.
Aclarir el raïm si es necessari.
Per garantir una bona qualitat dels nostres vins, nosaltres fem un rendiment per cep de 3 kg per això si un any veiem que els ceps porten una sobrecàrrega de fruit, passem a aclarir-los.
A mesura que s’atansa el moment de la verema s’han de fer mostrejos constants, això vol dir, agafar raïms de diferents llocs de la finca i mirar el grau d’acidesa, els sucres i l’estat de maduració de les llavors, quan aquest tres paràmetres és troben al moment òptim és quan és comença a collir aquella finca.
Degut al nombre de varietats de raïm que tenim, es complica molt la verema ja que cada varietat té un cicle diferent de maduració.
La verema
En el moment de collir el raïm la verema és fa tota manual i en caixetes de 20 kg, d’aquesta manera el fruit no és xafa i arriba al celler en les millors condicions per ser elaborat.
Vols saber com produïm els nostres vins? Consulta l'apartat d'enologia.
Coneix les nostres vinyes, i les técniques d'agricultura regenerativa que hi apliquem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada