Quan el raïm arriba al celler procedent de la verema, la filosofia de treball continua essent la mateixa, sempre prioritzant la qualitat i és per això que cada varietat s’elabora per separat en dipòsits d’acer inoxidable i és fan les fermentacions en fred, donant a cada dipòsit la temperatura que en aquell moment ens interessa, així podem controlar els aromes i el color del vi que s’està elaborant, juntament amb altres tècniques com els remuntats o el piage (trencar el barret). Al celler igual que a la vinya utilitzem productes ecològics.
Quan els vins ja estan acabats (ja han acabat de fermentar), comença un altre procés i és el de decidir quins vins posem en bota de roure francès per fer una criança de dotze mesos, quins per fer la criança de sis mesos i quins aniran a la venda a granel.
Passat el temps de criança és quan és fan els cupatges (operació de barrejar vins per obtenir un vi de caràcters especials) i és aquí quan és dissenya, per dir-ho d’alguna manera el vi, quin tipus de vi és vol fer, quina varietat predominarà... Per fer aquests cupatges, comptem amb l’ajuda d’un enòleg que en guia per aconseguir donar el caràcter i personalitat que volem per als nostres vins, que també bé marcat pel terreny on tenim les vinyes, el clima i la manera de treballar.
Quan tots aquest paràmetres estan decidits, sol·licitem la qualificació dels vins a la denominació d’origen Costers del Segre, que és a la que pertanyem. Un cop ens donen la qualificació és quan podem embotellar i posar els vins a la venda.
Coneix més detalls sobre els nostres vins.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada