Galeria

 • Finca de Matallonga
 • Raïm
 • Vinya
 • Finca de Matallonga
 • Celler Matallonga
 • Vinyes
 • Vinyes
 • Fulleda
 • Font de les Ventoses
 • Vinyes
 • Visites Celler Matallonga
 • Vinyes
 • Verema
 • Fulleda

Els nostres vins

El raïm amb el que elaborem els nostres vins prové de vinyes pròpies situades entre els 500 i 650 metres d’altitud sobre el nivell del mar.
Tenim cura de tot el procés, mimem les vinyes, sabem que per poder fer un bon vi s’ha de disposar d’una matèria primera d’excel·lent qualitat i això només es pot aconseguir tenir unes vinyes sanes perquè el fruit que donin sigui el millor, tenim especial cura en el procés d’elaboració i també de comercialització. Controlem tots el passos perquè el nostre producte arribi al consumidor amb les màximes garanties de qualitat.


Els nostres vins venen marcats per l'esforç, la il·lusió i el territori on ens trobem, vins plens d'autenticitat i singularitat.Elaborem una producció de 14.000 ampolles que donen com a resultat quatre tipus de vi: Escorça (vi blanc de vinyes velles macabeu 100%), Escorça Ch (provinent de l’agricultura regenerativa, chardonnay), Vi del Banya (vi negre criança de 6 mesos en bota de roure francès) ,Matallonga Selecció (una selecció dels nostres millors vins negres amb una criança de 12 mesos en bota de roure francès), Ai?? (macabeu de vinyes velles que ha fet la fermentació en botes), Rosat M (un rosat de merlot 100% que ha fermentat en bota i també fa la malolàctica) i el Saüch (vi de macabeu al que li fem una maceració amb flor de saüch)


Tots els nostres vins són elaborats a partir de la collita pròpia i amb una producció molt limitada. Utilitzem raïms que collim de vinyes recuperades, algunes d’elles amb una antiguitat de més de 60 anys.


Els canals de distribució dels nostres vins són la venda directa que fem al celler, una distribuïdora de Lleida que en fa el territori de Lleida, una petita distribuïdora que ens cobreix la nostra comarca, les Garrigues i des de fa poc hem començat a distribuir a Barcelona. Els nostres vins és venen, exclusivament a Catalunya. Això forma part també de la nostra idea inicial. Quan vam començar volíem que primer ens coneguessin a la nostra comarca, després a Lleida i després a la resta de Catalunya, el salt cap a Barcelona és un pas més, allà els nostres vins estan agradant força.

Els nostres vins al detall


Escorça

L'escorça es la part de fora, el que es veu primer però que et convida a anar més enllà i a descobrir què hi ha a sota o en aquest cas a  deixar-te seduir pel vi que hi ha a dins l'ampolla, d'aquí el seu nom.
És el nostre macabeu de vinyes velles. Les vinyes amb les que elaborem aquest vi tenen més de 60 anys i vam decidir conservar-les i recuperar-les per fer un vi blanc que fos una mica especial. Aquestes vinyes tenen una producció molt baixa però compensa perquè els fruits aporten uns matisos i caràcter al vi, que no podríem treure de vinyes més joves.Per elaborar-lo, primer fem una maceració durant 12 hores amb les seves pells, això ens obliga a que el raïm sigui molt sa perquè sinó ens aportaria gustos estranys. El que sí ens importa són tots els aromes i colors que aquesta maceració n'aporta. Després el deixem fermentar a baixa temperatura 15º durant tres setmanes per extraure la part aromàtica en dipòsits d’acer inoxidable i finalment fem una criança reductiva amb les mares fines durant 8 mesos. Fent tot això aconseguim un vi que té un color blanc amb tons verdosos, que en nas presenta una olor a fruita fresca, madura amb tocs de fruita blanca que recorda la poma Golden de Lleida, en boca té un caràcter exclusiu i explosiu on aconsegueix un bon equilibri entre densitat, estructura i volum, que fa que tingui un final fresc i agradablement àcid que fa salivar i convida a una segona copa.
Un vi amb ànima per gaudir-lo amb la gent amb qui et sens més arrelat.


Vi del Banya

Aquest vi l’elaborem principalment amb la varietat ull de llebre i la resta de varietats amb que fem el cupatge són merlot, syrah i cabernet.
Per elaborar-lo també fem una fermentació controlada amb fred a una temperatura de 25º amb pigeage constant durant la fermentació i la fermentació malolàctica als mateixos dipòsits. Li fem també una criança de 6 mesos en barrica de roure francès de segon any.
Si fem la nota de tast, el vi mostra un color de vermell picota amb ribet granat amb petits tocs de mostra de criança i de capa molt alta. En nas trobem fruita madura amb tocs de sotabosc que marca la presencia d'un vi complexe i no mono varietal.
Ventall d'aromes procedents de les barriques, sense tapar aquell vi fet a la terra com ara espècies, cacaus i petits tocs a cuir. Aromes també de mineralitat que recorden el terroir de la zona ( punta de llapis). En boca és voluminós sense astringències, el primer pas en boca marca la dolçor i la seva persistència que marca la seva bona acidesa. En retronasal marca la complexitat del vi amb records a fruita negra.Matallonga Selecció

Aquest és el vi del que en fem menys ampolles, aproximadament 1.500.
La filosofia que apliquem al fer-lo és la següent, quan totes les varietats de vi negre han acabat de fermentar, els tastem i triem els que creiem nosaltres que són els millors i són els que posem a les botes de roure francès de primer any durant dotze mesos. Quant han passat aquest temps els tornem a provar i llavors en fem el coupatge que finalment embotellem. Per dir-ho d’un altra manera aquest vi és com si fos el germà gran del nostre vi més jove, el Vi del Banya.

Per elaborar-lo, seguim els mateixos passos que al Vi del Banya, és a l’hora de triar les varietats i la criança on marquem la diferència entre l’un i l’altre.
El vi mostra un color de vermell cirera intens amb ribet granat i de capa molt alta, que marquen els 12 mesos de criança. En nas trobem amb més intensitat els aromes que li aporten els 12 mesos de bota sense tapar els  aromes de fruites vermelles i flors silvestres. En boca ens sedueix el seu volum i la seva expressió completa i elegant. L’equilibri entre la seva bona acidesa i l’alcohol ens aporta una agradable persistència final.MAIXANT 

Com que som gent inquieta que ens agrada plantejar-nos nous reptes, des de fa un temps que hem començat a treballar una part de les nostres vinyes amb agricultura regenerativa i d'aquestes vinyes neix el nostre MAIXANT un chardonnay 100%, passat per bota  i que ca d'any ens sorprèn  molt gratament.Ai??

Perquè l'hi hem posat aquest nom?
Tenim duges filles l'Alba i la Iris i aquest vi porta les seves inicials, els interrogants són perquè nosaltres pensem que quan tens fills ja tenen el seu caràcter propi des del mateix moment que neixen, el mateix passa amb els nostres vins, el seu caràcter ve marcat pel territori on és troben les vinyes, envoltades de boscos i de plantes silvestres, en plena natura.

Vi de la varietat macabeu de ceps vells, macerada amb les seves pells durant 24 hores en dipòsits d'acer inoxidable. La fermentació s'ha fet a baixa temperatura en botes de 500 litres per crear un vi amb una expressió d'evolució en nas i baixa presencia de la fusta. Després també ha fet una criança en les mares fines per aportar estructura.


És un vi net i brillant de color groc palla pàl·lid derivat de la fermentació.
En nas és un vi expressiu i madur, amb aromes a fruites exòtiques i matisos florals, amb fondo a herbes aromàtiques i a brioixeria.
En boca ens aporta gustos a fruites blanques i cítrics, on l'acidesa queda en perfecta harmonia amb el dolç de la criança en mares donant una sensació arrodonida i persistent.


Intentem transmetre amb els nostres vins allò que som.
Identificar el vi amb les persones que els fem sempre és bo, els vins aporten la il·lusió i la filosofia dels qui hi treballem, porten una mica de nosaltres i del territori que els han fet possibles.
Fer un vi és com fer una obra d’art, on hi juguen molts factors que n’acabaran definint el caràcter i les sensacions que ens aportaran quan els provem.

Coneix com produïm el nostre vi