Aprofitant que uns amics van anar a buscar bolets i ens van regalar camagrocs, vaig fer l'arròs de camagrocs amb cloïsses treta del llibre la cuina dels bolets de l'Albert Cogul i l'Agustí Mangues Fo, com diuen els mateixos autors, és un plat magnífic que heu de provar.
Ingredients per a 4 persones:
- 200 g de camagrocs
- 300 g d'arròs de qualitat
- 1 litre de fumet vermell de peix
- 1 ceba grossa, 1 pebrot verd, 1 all
- sal i pebre, oli d'oliva arbequina verge extra
- vi blanc (nosaltres hem fet servir vi blanc del nostre celler)
- 12 cloïsses
Manera de preparar-ho:
- fem un sofregit amb la ceba, l'all i el pebrot verd, un cop al punt, hi afegim els bolets prèviament rentats, el deixem coure fins que torni a arrencar el bull, hi afegim l'arròs, el deixem fregir una mica i ho mullem tot amb un got de vi blanc.
- condimentem l'arròs, i hi afegim les cloïsses, deixem que l'arròs es begui el vi, hi aboquem el brou de peix ben calent, ho deixem coure a foc fort fins que torni a bullir i després ho mantenim uns 15 minuts a foc lent. Deixem reposar l'arròs tapat a la cassola durant uns minuts i el servim.
- al moment de fer el brou de peix hi podem afegir una mica de tomàquet fregit i una culleradeta de pebre dolç vermell, que donarà color i sabor a l'arròs.
- Nosaltres com que l'hem fet més d'una vegada perquè ens agrada molt, l'hem provat amb els tres vins que elaborem al nostre celler, l'Escorça, el Vi del Banya i el Matallonga Selecció i tots tres hi mariden a la perfecció.
BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada