Galeria

  • Finca de Matallonga
  • Raïm
  • Vinya
  • Finca de Matallonga
  • Celler Matallonga
  • Vinyes
  • Vinyes
  • Fulleda
  • Font de les Ventoses
  • Vinyes
  • Visites Celler Matallonga
  • Vinyes
  • Verema
  • Fulleda

diumenge, 17 de novembre de 2013

CUA DE BOU AL VI NEGRE AMB BOLETS


Avui volem celebrar que aquest any hem tingut una molt bona collita de raïm
, la verema s'ha fet llarga i semblava que no s'havia d'acabar mai, però els vins ja són a les tines i ja han acabat de fermentat, per tot això i aprofitant que aquest cap de setmana és el primer des de fa mesos que tenim lliure, m'he decidit a cuinar i he triat el plat cua de bou  al vi negre amb bolets que he tret del llibre LA CUINA DELS BOLETS de l'editorial Pagès editors, escrit per Albert Cogul i Agustí Mangues Fo. Ja sabeu que els plats que busco per posar al blog han de tindre relació d'alguna manera amb el vi i aquest em va com anell al dit. Espero que us agradi.

Ingredients per a 4 persones

  • 1.5 kg de cua de bou tallada
  • oli d'oliva
  • farina
  • sal i pebre
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 4 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs
  • conyac 3 o 4 litres de vi negre
  • bolets

  • Tallem les verdures a trossos i les saltem a la cassola a foc fort, fins que quedin ben rosses, les salpebrem lleugerament.


  • Salpebrem, enfarinem i fregim la carn, que un cop fregida, reservem a part.
  • Un cop rostides les verdures afegim la carn a la cassola i ho ruixem tot amb força conyac ho remenem i hi aboquem el vi negre fins a cobrir totalment la carn, deixem el foc fort fins que comenci a bullir, aleshores deixem que es vagi estofant, a foc fluix, durant dues a tres hores, fins que la carn sigui tova. Jo hi he posat tres ampolles del vi negre del nostre celler.


  • Mentre la carn és va fent, sofregim una mica els bolets i els reservem.

  • En aquesta foto, la carn porta un hora i mitja de cocció.



  • Quan la carn ja és tova hi afegim els bolets, rectifiquem de sal i pebre i ho deixem fer uns minuts més, ho retirem del foc, ho deixem reposar i servim.

  • Hi després de 3 hores de coure's, a poc a poc, dono per acabada la cassola, la carn esta molt tendra, fa una olor boníssima i esta a punt per tastar acompanyada dels nostre Vi del Banya que considero que es el vi ideal per aquesta cassola, un maridatge perfecte.

Bon profit!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada