Galeria

  • Finca de Matallonga
  • Raïm
  • Vinya
  • Finca de Matallonga
  • Celler Matallonga
  • Vinyes
  • Vinyes
  • Fulleda
  • Font de les Ventoses
  • Vinyes
  • Visites Celler Matallonga
  • Vinyes
  • Verema
  • Fulleda

diumenge, 25 de setembre de 2011

PEUS DE PORC AL FORN AMB PICADA I PINYONS

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 4 peus de porc cuits
  • ametlles crues triturades
  • pinyons
  • 2 grans d'all i julivert
  • oli d'oliva
  • sal, pebre negre i pebre vermell dolç
  • 2 o 3 patates
  • vi blanc o cava (si es del Celler Matallonga millor)
RECEPTA
  • treure l'os més gros de la part del darrere dels peus de porc
  • pelar les patates i tallar-les a rodanxes just per cobrir la safata del forn. Fregir-les i reservar.

  • quan les patates estiguin fregides les posem a la safata, al damunt i col·loquem les potes ja salades i ben empebrades amb els dos pebres

  • ho regem amb  un bon raig d'oli d'oliva i hi aboquem el vi o el cava (aprox. una ampolla)

  • ho posem al forn a 200º d'alt i baix fins que el vi es redueixi quasibe del tot . De tant en tant hem d'anar regant les potes amb el mateix vi de la safata
  • preparem la picada amb l'all i el julivert, hi afegim una mica d'oli, així ens anira millor per poder tirar-lo després damunt les potes.
  • quan el vi s'hagui reduit, posem la picada, les ametlles triturades i els pinyons damunt les potes
  • posem el forn a gratinar, hi introduim la safata fins que els pinyons i les ametlles es comencin a torrar
  • i ja només ens queda emplatar i degustar les potes acompanyades d'un bon vi.





BON PROFIT




8 comentaris:

  1. Ummm!! i això que acabo de sopar, però on peuet encara m' el menjaria. i les patates han de quedar bonisimes!!!!

    ResponElimina
  2. Hola, Rosa:
    Soc el Jaume de la Rosamari de l'Acudam, per que ens entenguem. El dissabte passat vaig cuinar els peus de porc i vaig seguir la recepta fil per randa, tal com dius tu..... Eiiiii, ESPECTACULARS. No va fer falta netejar la cassola. Ho vam acompanyar amb vi blanc, negre i cava del celler MATALLONGA. Els meus companys de la Societat Gastronòmica de Barbens, tambe et feliciten, els hi van agardar molt.

    ResponElimina
  3. Bona tarda. Em dic Andreu, i soc amic del Jaume Grustan de la Rosamari de l'Acudam perque ens entenguem, i membre de la Societat Gastronomia de Barbens.
    Jo també he fet els peus de porc fil per randa, com diu el Jaume, de la teva recepta i la veritat es que són bonissims. No els he pogut acomopanyar amb un vi del teu seller, com l'altra vegada. També he de dir que els hi han agradat moltíssim. Recordats, Andreu.

    ResponElimina
  4. Espectaculars... I les patates exquisides.. Gràcies.
    Ricard bcn

    ResponElimina
    Respostes
    1. estic contenta de que t'haguin agradat i que els haguis disfrutat, gràcies a tu per fer-los.
      Rosa

      Elimina
  5. Avui per dinar he fet la vostra recepte dels peus de porc... boníssims! Aixó sí, amb la companyia del vostre cava, del celler MATALLONGA.
    Salutacions,
    Roser Lluelles

    ResponElimina